Lappbröd
Detta recept blir ca. 11 kakor.
50g Margarin
5dl Mjölk
1pkt Torrjäst (12g)
½tsk Salt
½dl Socker
2msk Sirap
½tsk Hjorthornsalt
1-1½dl Grahamsmjöl
2-3dl Rågsikt
7dl Vetemjöl
Smält Margarin och häll i mjölken, värm till ca. 40 grader.
Häll Jäst, Salt och Socker i bakmaskin eller bunke, häll i degspadet.
Tillsätt resterande ingredienser, och arbeta degen till en jämn och slät deg.
Låt jäsa ca. en halvtimma.
Dela degen i ca. 11 bitar. (100g/ kaka).
Kavla först med slät- sedan med Krus-kavel.
Gräddas i stekpanna med plattan på 4an.
KLART! .
Går självklart att tillsätta brödkryddor om så önskas.
TIPS: VarmaMackrullar. Lägg ost och skinka på ett bröd och rulla ihop till en rulle och linda in i folie, perfekt att ta med sig på skoterturen eller utflykten, bara att slänga på elden och äta när osten smält. huuur gott som helst. !! :P
/Elin.